Informacje
Składniki
szklanka mleka,
2 kostki gorzkiej czekolady,
łyżeczka cukru,
łyżeczka mąki ziemniaczanej,
mały banan,
2 łyżeczki masła orzechowego,
2 łyżeczki jogurtu naturalnego,
2 łyżki zbóż ekspandowanych żyto i ryż brązowy+jabłko,
kostka gorzkiej czekolady.
Sposób wykonania
Pół szklanki mleka, 2 kostki czekolady i cukier zagotować w garnku. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Powstałą mieszankę dolać do gotującego się mleka czekoladowego i energicznie wymieszać, aż do ponownego zagotowania.
Do szklaneczek włożyć połowę budyniu, po łyżeczce masła orzechowego, banana pokrojonego w plastry, resztę budyniu, jogurt i całość posypać zbożami ekspandowanymi. Przepis przygotowała Pani Karolina Luka, www.kuchniacarrie.blogspot.com