Przepis: Burgery z kaszy jaglanej prażonej

Informacje

dla 4 osób

około 50 minut

Składniki

100 g kaszy jaglanej prażonej,
250 ml bulionu,
4 suszone pomidory,
1 średnia cebula czosnkowa,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka miodu lipowego,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka curry,
1 łyżka nasion słonecznika,
sól, pieprz,
olej do smażenia.

Sposób wykonania

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu w bulionie. Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć razem z suszonymi pomidorami na patelni. Dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać i uformować kotlety. Piec około 30 minut w 200 stopniach. Podawać w ulubionych bułkach z dodatkiem pomidora, ogórka, cebulki prażonej i sałaty. Bułki można także posmarować majonezem, ketchupem lub ulubionym sosem.

Zobacz także