Przepis: Czekoladowy blok z płatków ryżowych i mleka kokosowego

Informacje

dla 4 osób

około 45 minut

Składniki

400 g mleka w proszku
100 g cukru
16 g cukru waniliowego
75 g masła
1/2 szklanki wody
zapach waniliowy
200 g bakalii (lub ulubionej mieszanki orzechów)
50 g płatków ryżowych
50 g wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia

Sposób wykonania

Rozpuścić masło, cukier i wodę. Następnie dodać cukier waniliowy, dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać mleko oraz bakalie. Połączyć zawartość obu naczyń. Dodać zapach według uznania, płatki ryżowe oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać, przełożyć do keksówki wyłożonej wiórkami kokosowymi. Posypać nimi wierzch. Wstawić do lodówki na 24 h.

Zobacz także