Przepis: Słodko wytrawna kasza kuskus z krewetkami

Informacje

dla 4 osób

ok. 50 minut

Składniki

300 g kaszy kuskus Cenos
400 ml bulionu warzywnego
500 g krewetek
100 ml soku pomarańczowego
1 łyżka miodu wielokwiatowego
2 łyżki groszku zielonego z zalewy
1 limonka
1 chili
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka natki pietruszki
1 plaster ananasa z zalewy

Sposób wykonania

Kaszę kuskus zalać bulionem i odstawić na 5 minut. Na patelnię wlać sok pomarańczowy, miód, pokrojone chili i krewetki. Doprawić solą i pieprzem. Kaszę odcedzić z nadmiaru bulionu i dorzucić na patelnię. Całość przyprawić natką i kolendrą oraz skropić sokiem z limonki. Ananasa pokroić w drobną kostkę, groszek odcedzić z zalewy i przełożyć na patelnię. Całość dusić około 1 minuty. Podawać ciepłe.

Zobacz także