Przepis: Gulasz z fasolą czerwoną

Informacje

dla 4 osób

ok. 60 minut + czas namaczania fasoli

Składniki

500 g szynki,
250 g boczku wędzonego,
200 g salami,
2 cebule czerwone,
3 ząbki czosnku,
1 papryczka chili,
200 g fasoli czerwonej,
150 ml bulionu warzywnego,
mąka pszenna,
sól, pieprz,
olej.

Sposób wykonania

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Szynkę pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, oraz obtoczyć w mące i usmażyć na patelni. Przełożyć na blachę. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać salami, pokrojone cebule i czosnek oraz papryczkę chili – przełożyć na blachę. Do naczynia dodać fasolę, pokrojoną papryczkę chili i zalać bulionem. Całość piec w 180 stopniach przez ponad godzinę.

Zobacz także