Informacje
40 minut + czas namaczania fasoli
Składniki
100 g fasoli Piękny Jaś Tyczny
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 żółta papryka,
2 cebule
2 marchewki
1 ząbek czosnku
puszka pomidorów (około 400 g)
natka pietruszki
sól morska drobnoziarnista o`Sole
pieprz
2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia.
Sposób wykonania
Namoczoną wcześniej fasolę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Cukinię i papryki pokroić w paski, marchewkę w słupki, a cebulę i czosnek w drobną kostkę.
Na rozgrzanej oliwie lub oleju podsmażyć cebulę wraz z czosnkiem.
Dodać marchew i smażyć około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodać cukinię i papryki i smażyć przez kolejne 10 minut.
Dodać fasolę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.