Przepis: Leczo warzywne z fasolą

Informacje

dla 4 osób

40 minut + czas namaczania fasoli

Składniki

100 g fasoli Piękny Jaś Tyczny
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 żółta papryka,
2 cebule
2 marchewki
1 ząbek czosnku
puszka pomidorów (około 400 g)
natka pietruszki
sól morska drobnoziarnista o`Sole
pieprz
2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia.

Sposób wykonania

Namoczoną wcześniej fasolę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Cukinię i papryki pokroić w paski, marchewkę w słupki, a cebulę i czosnek w drobną kostkę. Na rozgrzanej oliwie lub oleju podsmażyć cebulę wraz z czosnkiem. Dodać marchew i smażyć około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać cukinię i papryki i smażyć przez kolejne 10 minut. Dodać fasolę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.

Zobacz także