Przepis: Tortilla z indykiem oraz fasolą orzełek

Informacje

dla 4 osób

około 60 minut

Składniki

4 tortille
300 g piersi z indyka
4 duże pieczarki brązowe
1 papryka czerwona
8 plastrów sera żółtego
1 papryczka chili
100 g fasoli orzełek
mała puszka kukurydzy konserwowej
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sos czosnkowy
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Sposób wykonania

Fasolę orzełek przygotować dzień wcześniej zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pierś z indyka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Pieczarki, paprykę czerwoną i papryczkę chili pokroić. Na patelni usmażyć pieczarki oraz papryki. Pod koniec smażenia dodać kukurydzę, przyprawić ziołami prowansalskimi. Dodać fasolę orzełek, ząbek czosnku i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Farsz zawinąć w tortillę i polać sosem czosnkowym. Podgrzać w rozgrzanym do 220 st. C piekarniku około 5 minut.

Zobacz także