Przepis: Zupa grzybowa z kaszą orkiszową

Informacje

dla 4 osób

30 minut

Składniki

600 g grzybów
2 łyżki masła
1 cebula
1,5 litra bulionu drobiowego
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki natki pietruszki
200 g kaszy orkiszowej pełnoziarnistej Cenos

Sposób wykonania

Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki. Na patelni na maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby i całość smażyć około 5 minut cały czas mieszając. W garnku podgrzać bulion. Dodać grzyby i cebulę z patelni. Następnie wlać śmietankę kremówkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kaszę orkiszową ugotować zgodnie ze sposobem przygotowania podanym na opakowaniu. Zupę podawać z dwoma łyżkami kaszy orkiszowej, jedną łyżką śmietany, posypaną pietruszką według uznania.

Zobacz także