Przepis: Burgery z kaszy jaglanej prażonej i buraków

Informacje

dla 2 osób

ok. 60 minut

Składniki

4 buraki czerwone,
1 duża cebula czosnkowa,
2 ząbki czosnku,
1 szklanka kaszy jaglanej prażonej,
1 łyżka pestek dyni,
1 łyżka ziaren słonecznika,
1 łyżeczka kminu,
¼ szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej,
¼ szklanki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka imbiru,
sól, pieprz.

Sposób wykonania

Kaszę przygotować zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu. Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać razem z czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszać razem. Uformować burgery. Piec ok. 50 minut 180 stopniach C. Podawać z ciepłą bułką, sałatą i ulubionymi dodatkami.

Zobacz także