Informacje
ok. 40 minut + czas przygotowania ciecierzycy
Składniki
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka imbiru
3 cm kawałek świeżego imbiru
1 łyżeczka chili
2 łyżeczki kminku,
1 łyżeczka papryki wędzonej,
1 łyżeczka kurkumy,
500 ml passaty pomidorowej,
3 duże dojrzałe pomidory,
100 g ciecierzycy,
1 łyżeczka soku z limonki,
cukier, sól, pieprz
Sposób wykonania
Cebulę zeszklić, dodać imbir, czosnek, chili, paprykę, kminek, kurkumę i podsmażyć.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory i całość zalać passatą.
Ciecierzycę przygotować dzień wcześniej według przepisu podanego na opakowaniu.
Dodać ciecierzycę i dusić 20 minut. Doprawić do smaku solą, sokiem z limonki, pieprzem i cukrem.