Przepis: Grillowany kurczak z kaszą kuskus

Informacje

dla 4 osób

30 minut + czas marynowania mięsa

Składniki

8 polędwiczek z kurczaka, orzeszki nerkowca 150 g, owoc granatu, rodzynki 100 g, świeże listki mięty, olej, łyżka miodu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, imbir.

Sposób wykonania

W miseczce przygotowujemy marynatę do kurczaka. W niewielkiej ilości ciepłej wody rozprowadzamy łyżkę miodu. Dodajemy trzy łyżki oleju, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i imbir do smaku. Marynatą zalewamy polędwiczki z kurczaka i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Orzeszki nerkowca prażymy na patelni. Na rozgrzanej patelni grillowej smażymy polędwiczki z kurczaka. Mięso podajemy z kaszą kuskus. Posypujemy je rodzynkami, uprażonymi orzeszkami, pestkami granatu i drobno posiekanymi listkami mięty.

Zobacz także