Informacje
30 minut + czas namaczania fasoli
Składniki
800 g fasoli białej drobnej
2 cebule
1 ząbek czosnku
4 łyżki octu winnego,
4 łyżki oliwy z oliwek
1 główka sałaty
sól morska gruboziarnista o`Sole
pieprz
pęczek zielonej pietruszki
pomidory do przybrania.
Sposób wykonania
Fasolę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, pozostawić do wystudzenia. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z octem i oliwą z oliwek, dodać sól i pieprz. Tak przygotowaną zaprawą zalać ugotowaną i wystudzoną fasolę białą drobną
i pozostawić na 10 minut. Następnie dodać pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać.
Liśćmi sałaty wyłożyć talerze i nakładać porcje sałatki według uznania.
Przybrać natką pietruszki i pomidorami.