Przepis: Sałatka z soczewicy zielonej, pomidorków i apryki

Informacje

4 osób

ok. 40 minut

Składniki

250 g soczewicy zielonej
100 g pomidorków koktajlowych
1 cebulka dymka
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 ząbek czosnku
parmezan, kiełki rzeżuchy
sól, pieprz

Sposób wykonania

Soczewicę gotujemy zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połówki, cebulkę i papryki w kostkę. Przygotowujemy dressing z oliwy, musztard, czosnku, soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy. Składniki przekładanym do miski i polewamy dressingiem. Dekorujemy kawałkami parmezanu i kiełkami rzeżuchy.

Zobacz także