Przepis: Zielona zupa z kaszą bulgur

Informacje

dla 4 osób

około 30 minut

Składniki

- 100 g kaszy bulgur Cenos,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 cebulę,
- 100 g fasoli szparagowej zielonej,
- 2 ząbki czosnku,
- 0,5 l bulionu warzywnego,
- 100 g szparagów zielonych,
- 100 g groszku,
- 1 pęczek kolendry,
- 200 g jogurtu greckiego,
- ulubione przyprawy.

Sposób wykonania

Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na patelni z oliwą z oliwek, dodajemy pokrojoną i oczyszczoną fasolę szparagową oraz posiekaną natkę kolendry. Podsmażamy, dodajemy kaszę bulgur i zalewamy całość bulionem warzywnym, gotujemy około 10 minut. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe warzywa, ponownie gotujemy 10 minut. Podajemy z jogurtem greckim.

Zobacz także